RSS Feed

O zi de belea!

vezi toate articolele de
09 Dec 2013 la 20:10 4 comentarii 333 vizualizari.

Am ieșit de la curs cu migrena aferentă la pachet, vorba colegei mele de încercări, de la pupitrul vecin. O cafea ar fi doar bună. O iau la picior prin zloată. Plouă jegos, ploaie de decembrie amestecată cu fire de gheață rupte din poala lui Ilie cel năbădăios la fire, supărat pe omenire. Pe jos băltoacele sunt ca-n poveste, nici astupate, nici destupate, nici înghețate, nici dezghetate. Dar deh, imi asum mizeria orașului amestecată cu vremea urâtă, umedă, cețoasă doar pentru a nu-i da corporatistului McDonalds cei aproape 4 lei în plus pe o cafea, diferență apărută brusc, în ultimele două săptămâni. Pur și simplu s-ar gelifia în gâtul meu cafeaua cu pricina. Ar face rădăcini în cană.

Intru în cofetăria de protipendadă a Clujului. Nu e cine știe ce. Dar e cofetăria de suflet. O știm cu toți, dintotdeauna. Aici ”dă bine” să se afișeze de la artistul ratat, la profesorul universitar scrobit, ori șefi scăpătați de partide și instituții, ori mai ”verzi”, în funcție de coloritul politic și flexibilitatea lipsei de caracter a fiecăruia când vine vorba de politică. La o masă doi profesori pensionari se certau abitir pe seama lui Rareș Bogdan. Nu le mai plăcea și pace, iar acuzația era una de ”dihotomie de caracter” raportată la o întreagă Românie la fel. Am mustăcit a râs.

Mai încolo, un tânăr domn despre care mi-e greu a mă pronunța de era cărunt ori doar blong zbiera la propriu în urechile domnișoarei care-l însoțea despre niște câini, pistoale, bâte, mineralogie și înscrierea la master. Dracu” s-o ia de cofetărie și de liniște! Omul zbiera de-mi tremura tableta pe masă de la decibelii săi smulși ca bolovanii din rinichi și aruncați în capetele celorlalți. În difuzoare o madam răcnește: ”Let it snow”. De unde?! Plouă ca-n septembre, madam!

Mă ridic și plec la bibliotecă. Măcar să mă aleg cu cărțile pentru un examen. Udă toată la picioare, cu un palton ca o savarină îmbibată, caut cartea. ”Aaa, istorie! A fost împrumutată acum 10 minute”, zâmbește amabil bibliotecara. Eu mă fac verde ca o savarină cu coloranți alimentari. ”O găsiți la secția din Mănăștur, dacă aveți drum pe-acolo”, continuă femeia amabilă. Mă gândesc că nici nu-i atât de rău. Până la urmă totuși mai există un exemplar. Caut următoarea carte. ”Aaaa, tot antropologie istorică! Și asta tot la Secția Mănăștur o mai găsiți”, revine amabilă bibliotecara. Deja mă disperă zâmbetul ei și mă încrețesc dar nu de la apă ori sirop, ci de nervi! Resemnată mă duc spre raftul de suflet. Poate măcar aici găsesc material pentru a doua dizertație în management. Aia care se va suprapune în februarie cu sesiunea de istorie. Am noroc. Pun cărțile pe masa bibliotecarei. Vreme de o secundă pe chipul ei trec ”râurile, malurile” toate! Dă să spună ceva, dar rămâne cu vorba plutind fără vlagă și sonor pe sub nasul domniei-sale. Fir-ai tu de Aghiuță! Na-ți-o frântă că ți-am făcut-o! Măcar la finalul zilei! Sic!

@Din seria ”Povești pentru Facebook” 27

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


4 comments
 • 1

  Nu-mi place cuvântu ăsta “belea” deloc.

  Cred că se foloseşte doar în Bucureşti şi împrejurimi. Nu-mi place nimic din regiunea aia. Nici obiceiurile, nici oamenii. Cu toate că am stat peste douăzeci şi şapte de ani în Bucureşti. Numai faptul că-i capitală şi vine un puhoi de lume de peste tot îl mai salvează.

 • 2

  Inseamna ca ai simtit ce-am simtit eu in ziua de ieri! :) ) Zi faina, Cosa :)

 • 3

  Esti clujeanca, Lacrima?

 • 4

  Ce stil ai! Un fel de pop art literar. Simpatic.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Facebook
Sunt un om simplu care şi-a petrecut suflările de viaţă pe uliţele Clujului. Când vreau să mă regăsesc, călătoresc şi scriu. Mai scriu şi când sufletul doare, ori exaltă. Sunt un om ca şi tine, trăind între zbateri şi zbateri, căutări, găsiri, alegeri şi pierderi. Uneori şi succese. Şi într-o zi tot ce mi-aş dori să se spună în urma mea ar fi: „A fost un Om”. Atunci, în acele momente nu va conta decât ce-am gravat în minţile şi sufletele voastre, ce-aţi modelat în sufletul meu.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!