RSS Feed

Facebook s-a prăbușit ieri pentru o oră. Și nici noi nu ne-am simțit foarte bine

vezi toate articolele de
29 Sep 2015 la 15:00 un comentariu 875 vizualizari.

Ieri Facebook-ul a fost inaccesibil. A doua cădere a rețelei sociale într-o singură săptămână! – au exclamat unii. Defecțiunea a durat o orăăă! Disperare, tragedie, enervare, frustrare, într-un final resemnare. Cei mai inspirați s-au refugiat pe Twitter unde postau ironii sau înjurături la adresa Facebook-ului și defecțiunii tehnice. Alții au stat cuminți și-au așteptat triști ca rețeaua lor preferată să-și revină verificând-o din 5 în 5 minute. Puțini și-au văzut de viață ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Pentru că, nu-i așa, de fapt nimic grav nu se întâmplase cu adevărat.

Poate doar Mark Zuckerberg să fi fost îndreptățit să se simtă puțin trist pentru că prețul acțiunilor Facebook a scăzut în perioada respectivă cu 4% – la doar (?!) 89,25$ bucata. Dar atunci când ai deja o avere estimată de Forbes la 40,7 miliarde de dolari presupun că poți supraviețui cu o mică pagubă timp de o oră. Ironia este că Mark Zuckerberg împreună cu Bill Gates tocmai ce declaraseră sâmbătă, la la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU), că îşi vor uni eforturile pentru ca toţi oamenii din lume să aibă acces la internet până în anul 2020. Wow, serios. Chiar mai frumos este că angajamentul acestora face parte din efortul depus de Naţiunile Unite pentru eradicarea sărăciei extreme până în anul 2030. Iar reprezentanţii ONU au spus că este necesară o sumă cuprinsă între 3.500 şi 5.000 de miliarde de dolari, pe an, pentru a finanţa cele 17 proiecte universale de dezvoltare durabilă pe care şi le-au stabilit până în 2030. Poate nu înțeleg eu bine cum funcționează lumea însă cumva cred că sunt țări – cetățeni ai unor țări care ar putea trece cu brio peste sărăcie dacă măcar jumătate din banii aceștia ar fi investiți în infrastructuri social-economice.

Să revenim însă la problema de ieri, tot în 2015, în ianuarie, Facebook-ul a mai fost indisponibil pentru o oră. În SUA au fost cazuri în care utilizatorii au sunat disperați la serviciul de urgență 911 ca să raporteze defecțiunea. Nu râdeți, nu e nimic amuzant. Facebook dă dependență. 85% din 1000 de oameni intervievați cu ocazia unui studiu (aici) au spus că Facebook-ul face parte din rutina lor zilnică. O treime dintre aceștia folosește rețeaua socială pentru a fi la curent cu tot ce este nou în lume, două tremi o folosesc pentru a-și petrece timpul liber. Femeile petrec cu 30% mai mult timp pe Facebook decât bărbații și postează mai des amănunte despre relații și emoții decât aceștia. Majoritatea sunt nemulțumite de viața lor și ca și cum asta nu ar fi fost de-ajuns – majoritatea devin nefericite din cauza felului în care-și percep corpul în pozele postate prin comparație cu pozele altor utilizatoare. Majoritatea adolescenților care folosesc rețeaua socială pot să devină bulimici și încep să aibă probleme cu propria identitate, cu felul în care se percep. Totuși, ieri, timp de o oră, sute de mii de oameni au fost convinși că lumea lor s-a prăbușit odată cu anunțul de mai jos.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 1 comment

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!